Besøg Tirsbæks vinmarker,

smag på vinene og se hvordan de produceres. 

At der dyrkes vin på Tirsbæk er ikke en ny ting. På ’Vinbjerget’ i haven blev vinstokke plantet så tidligt som i 1745. Hvor mange år, der blev produceret vin af disse stokke, er uvist. Da haven blev renoveret i 2010 blev der plantet ca. 200 nye vinstokke, for at genetablere vinproduktionen.

Tirsbæk ligger godt i læ, og med sine sydvendte skråninger er området ideelt til vinavl i Danmark. Derfor blev en mark – ’Vinmarken’ – beliggende nordvest for slottet på den skrånende mark ned mod Tirsbækken, tilplantet i hhv 2014 og 2020, med i alt 1.000 vinstokke.

Druesorterne er både hvide og røde, og siden 2017 er der blevet produceret såvel hvidvin som rosévin; og i år eksperimenteres der med den første rødvin.

Hvis man har lyst til at se vinavlen, hvordan vinene produceres og også smage på dem, kan man booke en rundvisning. Den vil typisk bestå af:

Et besøg på ’Vinbjerget’ og i den historiske renæssancehave, efterfulgt af en tur i ’Vinmarken’; her vil der blive fortalt om de forskellige druesorter, og hvordan selve driften foregår.

Derefter går turen til ´vineriet’, hvor efterbehandlingen og gæringen af druerne foregår. Vores vinmand vil fortælle om de processer vinen gennemgår, lige fra druerne plukkes, til den færdige vin kommer på flaske og er klar til at blive drukket. Vinene er i den lette, friske gade, der passer til en varm sommerdag på terrassen eller til fiske- og lette kødretter.           Se flere billeder

Arrangementet afsluttes med, at vi sætter os omkring bordet i ’vinrummet’ og får tre smagsprøver sammen med lidt brød og ost/pølse.

Arrangementet varer ca. 2 timer   –    Pris: 200,-  kr. pr person:
Bemærk: Minimum 5 personer eller en mindstepris på 1000,- kr.

Betaling enten kontant eller MobilPay på nr. 54078

Maksimalt antal deltagere: 12  – Tilmelding efter ’først til mølle’-princippet

Venlig hilsen

Godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing

Røde Druer
Vinmarken
Druerne beskyttes
Vinbjerget
Grønne Druer
Druerne høstes
Den færdige vin
Tidligere
Næste

I vækstsæsonen 1. maj til 31. oktober:

Torsdag i alle ugerne vil være fast rundvisningsdag.
Tidsrum: kl 14 –16 og 16-18.

Rundvisning kan også aftales nærmere med Arne Poulstrup, tlf.: 20353353

Uden for vækstsæsonen 1. november til 30. april: Et arrangement – såvel tidspunkt, varighed som pris –
kan aftales direkte med Arne Poulstrup, tlf.: 20353353

 

Tilmeld dig her!